Beste gemeenteleden,

Hoe komen we aan de 40-dagenkalender – 40-dagentijd – 40-dagentijdboekje ??????

In de afgelopen jaren vanaf 2008 werd de 40-dagenkalender samengesteld door gemeenteleden. Een heel werk! Nu besloot de werkgroep dit jaar 2021, in verband met corona niet samen te komen, daarom werd de kalender besteld bij de Protestantse Kerk in Nederland.

Door de kalender zijn we als gemeente verbonden met elkaar. Met dank voor de bezorging, zo kunnen we samen thuis, al lezende op weg naar Pasen!

In 2008 werd er een werkgroep samengesteld uit de commissie Eredienst & Kinderkerk hier in onze gemeente. Toen de Protestantse Gemeente in wording. Zij besloten een 40-dagen kalender te maken, met als start het openingslied uit het paasoratorium “Veertig dagen nog tot Pasen”

In 2010 kwam er een commissie Vorming en Toerusting, zij gaan in gesprek met de werkgroep, resultaat: we gaan het boekje verspreiden in Appelscha, Donkerbroek, Frieslands End en Oosterwolde.

Elk jaar werden er rondom een thema allerlei teksten, liederen en gedichten gezocht en geplaats in dit boekje.

Voor meer informatie zie Perspectief.

Irene van den Bosch.