Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert studentenkoor Gica; een koninklijke levensloop?

7 februari 2020 @ 20:00 - 22:00

 

Locatie:                    Het Anker, Oosterwolde

Entree:                      € 10,00 (€ 8,00 voor jongeren onder de 18 en ouderen boven de 65 jaar)

 

Een slordige £2.500.000: naar schatting was dat het prijskaartje dat hing aan de feestelijke aankleding van het huwelijk tussen Harry en Meghan in mei 2018. Voor koningsgezinden een spektakel van nationale proporties, voor republikeinen een door de belastingbetaler gesponsorde doorn in het oog: kosten noch moeite worden gespaard wanneer een koningshuis zijn wel en wee met de wereld deelt.

In ons nieuwe winterproject volgt Gica de levensloop van een Engelse prins: vanaf zijn geboorte en huwelijk via kroning en heerschappij tot zijn on- vermijdelijke overlijden. We putten uit de rijke Engelse koortraditie en bieden een muzikale waaier aan van 16e- eeuwse evergreens (If ye love me van Tallis), barokke feestnummers (Zadok

the Priest van Händel), over-the-top romantische kanonnen (I was glad van Parry) tot adembenemende werken van hedendaagse componisten (Song for Athene van Tavener). De meeste stukken in het programma zijn ge- schreven voor een vorst, andere dóór een vorst – wist u bijvoorbeeld dat Henry VIII een aantal niet onaardige koorwerken op zijn naam heeft staan? Zo’n £500.000 zou het koninklijk huis besteed hebben aan alleen al de mu- zikale omlijsting van Harry’s huwelijk – bij onze concerten betaalt u slechts een fractie daarvan aan de deur. Republikeins of Oranjegezind: u bent van harte uitgenodigd voor dit concert.

Gegevens

Datum:
7 februari 2020
Tijd:
20:00 - 22:00

Locatie

Het Anker, Oosterwolde
OOSTERWOLDE FR,