Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Eredienst: Vierde zondag van de 40- dagentijd. Begin Zomertijd.

31 maart 2019 @ 09:30 - 10:30

Datum:  31 maart 2019
Tijd: 9.30 uur
Locatie: Het Anker, Oosterwolde

Eredienst.

Op deze vierde zondag van de 40- dagentijd is er om 09.30 uur een eredienst met als voorganger ds. J.S. Kortleve.

Denk aan Begin Zomertijd!!

Voor de kleinsten is er oppasdienst.

Na de dienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie of thee en voor de jeugd iets fris.

Iedereen van harte welkom!

Uitgangscollecte is voor: Verlaat de gevangenis....en dan
Veel gevangenen willen na het uitzitten van hun straf een nieuw leven opbouwen. Op eigen kracht blijkt dit erg moeilijk. Ex-gedetineerden hebben vaak schulden, geen woonruimte, geen werk en geen sociaal netwerk. Stichting Exodus Nederland en Gevangenenzorg Nederland, partnerorganisaties van Kerk in Actie, bieden hen de kans te werken aan een succesvolle terugkeer in de samenleving.

Veel gedetineerden willen na het uitzitten van hun straf de criminaliteit graag achter zich laten. Het blijkt moeilijk om dit geheel op eigen kracht te doen. Met een woon- en werkprogramma krijgen ex-gedetineerden de kans hun leven na gevangenschap weer op te pakken.

Bezoekvrijwilligers in de gevangenissen
Bijna 1.600 vrijwilligers van Exodus ondersteunen jaarlijks ruim 4.000 gedetineerden, ex-gedetineerden en hun familieleden. De – veelal uit kerken afkomstige – vrijwilligers zijn in heel Nederland actief. Zij werken in de Exodushuizen, binnen en buiten de gevangenissen. De steun is speciaal voor vrijwilligers die gevangenissen bezoeken. Exodus biedt deze vrijwilligers voorlichting en training (b.v. een cursus over afstand en nabijheid).

Het bezoekwerk in de gevangenis en het onderhouden van het contact tussen een gedetineerde vader of moeder en zijn/haar kind is diaconaal werk van grote waarde. Het maakt de kans op een goede terugkeer naar de samenleving groter.

Uw bijdrage wordt van harte aanbevolen!

 

Gegevens

Datum:
31 maart 2019
Tijd:
09:30 - 10:30