Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Eredienst – Eerste Paasdag

21 april 2019 @ 10:00 - 11:00

Datum: 21 april 2019
Tijd: 10.00 uur
Locatie: Het Anker, Oosterwolde

Eredienst- Eerste Paasdag

Op deze Eerste Paasdag is er 's morgens (om 10.00 uur!!!) een eredienst in Het Anker met als voorganger ds. Jan Kortleve.

Voor de kleinsten is er oppasdienst.
Voor de kinderen in de leeftijd van de basisschool is er tijdens de dienst kinderkerk.
Voor de oudere jeugd is er jeugdkerk. 

Iedereen van harte welkom!

Spaardoosjes "Fryslân foar Rwanda" deze morgen graag Inleveren! De doosjes die op de 1ste zondag van de 40 dagentijd zijn uitgedeeld kunt u op Paasmorgen weer meenemen naar de kerk.

De uitgangscollecte is  voor "Fryslân foar Rwanda":
Mwana Ukundwa
De oprichtster Mama Rose was 7 april in Donkerbroek. Een kleine tengere vrouw, die rust en blijdschap uitstraalde, vertelde daar met passie hoe en waarom ze haar werk begon.
Tijdens de genocide had ze 3 maanden opgesloten gezeten. In deze moeilijke periode had ze veel gebeden en God gevraagd wat ze met haar leven moest doen.
Toen ze ontdekte dat haar ouders en broers en zussen waren vermoord, voelde ze hoe het is wees te zijn. Ze besloot zich in de toekomst in te gaan zetten voor kinderen die ook wees waren geworden en heeft de stichting Mwana Ukundwa (geliefd kind) opgericht. Ze gaf toe dat het niet altijd gemakkelijk is geweest.

Inmiddels ondersteunt deze organisatie 1500 kinderen. Tegenwoordig zijn het kinderen die hun ouders aan aids verloren. Sommige kinderen zijn zelf besmet met hiv. Door de opvang in pleeggezinnen kunnen zij een nieuw begin maken en trauma's verwerken.
U kunt uw gift ook overmaken op rek.nr. Diaconie ZWO. NL 71RABO0314658726

Onze ZWO creagroep is al een poosje enthousiast in actie voor dit doel. Op de bijeenkomst met Mama Rose in Donkerbroek hebben zij in het kort verteld wat hun activiteiten zijn, en laten zien wat ze zoal maken. Verschillende bezoekers gingen met een van de crea-producten naar huis.

Gegevens

Datum:
21 april 2019
Tijd:
10:00 - 11:00