Skip to content
pkn

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Geloof en natuurwetenschap, Eeen wonderlijk samengaan en waar dit terug te vinden in het Liedboek

februari 20 @ 19:30 - 22:00

Locatie:                     De Schutse, Appelscha

Begeleiding:             Herman de Boer, muzikale begeleiding Jan Smit Entree:              Collecte bij de uitgang

 

Als christenen kunnen we niet claimen dat de wereld van God is en tegelij- kertijd wantrouwend zijn jegens de natuurwetenschappelijke studie van die- zelfde wereld.

Iedereen maakt gretig gebruik van de kennis en het inzicht dat natuuronder- zoekers ontdekken.

“Wetenschap en religie zijn niet strijdig met elkaar. Natuurwetenschap is eenvoudigweg te jong om religie te begrijpen. Wetenschap vindt alsmaar meer overtuigend bewijs voor de Schepper” (Dan Brown).

We hoeven niet, en we moeten niet, kiezen tussen:

Want geloven gaat over het onvoorstelbare en elke voorstelling daarvan schiet tekort en veroudert met de tijd vanwege natuurwetenschappelijk on- derzoek.

Religie roept gevoelens op van oneindigheid van onmetelijkheid en van eer- bied en devotie. De natuurwetenschap doet dat ook. Ons liedboek heeft veel teksten die hierbij aansluiten en dat begint al met de tekst van Psalm 8 als mooi en eerste voorbeeld.

De presentatie gaat over: het universum; het ontstaan van de elementen, de bouwstenen van ons lichaam en ons DNA en het gaat over de geloofsbele- ving van enkele natuurwetenschappers. Dit alles wordt vervlochten met or- gel/pianomuziek en samenzang van hierbij passende liederen.

Gegevens

Datum:
februari 20
Tijd:
19:30 - 22:00
Scroll To Top