Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Met het Nederlands Bijbelgenootschap aan de slag met de Bijbel

16 oktober 2019 @ 19:30 - 21:30

Locatie:                     Pro Rege, Donkerbroek

Begeleiding:             Lid van het NBG

Entree:                      € 5,00 incl. koffie/thee Doelcollecte voor NBG

 

De Bijbel wordt door veel mensen gelezen, ingezet als naslagwerk of gebruikt als een boek met bijzondere verhalen. De één kiest voor de Statenvertaling, de ander kiest voor de Nieuwe Bijbelvertaling

of maakt nog een andere keus. En er valt wat te kiezen, zowel in boekvorm als digitaal. De Bijbel in Gewone Taal wordt op dit moment door veel mensen gebruikt. Het is een vertaling die is vertaald vanuit de grondtekst in herkenbare taal, die we dagelijks gebruiken. Dat maakt van lezen een ontmoeting: een ontmoeting met Bijbelse personen, met bijzondere verhalen en met teksten die je bijblijven.

 

De taal verandert en woorden verouderen. De inktlap en de kolenkit zijn verdwenen, maar de e-mail en smartphone zijn niet meer weg te denken. Dat vraagt ook veel van het vertalen van de Bijbel! Duidelijke Bijbeltaal spreek niet vanzelf. Het Nederlands Bijbelgenootschap wil de Bijbel dichtbij brengen en zorgt voor verantwoorde vertalingen.

Informatie over het huidige vertaalwerk wordt afgewisseld met quizelementen, interactie en meer. En u mag zelf ook aan de slag als vertaler!

 

Aanmelden is noodzakelijk

U kunt u aanmelden met het aanmeldingsformulier wat u vind in het hoofdmenu onder Vorming en Toerusting

Gegevens

Datum:
16 oktober 2019
Tijd:
19:30 - 21:30