Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Christenen en Media

28 februari 2019 @ 19:30 - 21:00

Datum: 28 februari 2019
Tijd: 19:30 uur
Locatie: Het Anker te Oosterwolde

Christenen en Media

Op 28 februari is er een lezing van Lútsen Kooistra oud hoofd redacteur van het Friesch Dagblad, om 19.30, in het Anker te Oosterwolde.

Christenen kijken televisie, huren films, kopen roddelbladen, doen aan sociale media en lezen kranten. Daarin lijken Christenen niet anders dan niet-christenen. Steeds meer wordt duidelijk dat media een manipulerende macht vormen. Een filmpje op social media kan grote effecten hebben op bijvoorbeeld de politiek. Maatschappelijke gebeurtenissen zoals festivals, (protest)bijeenkomsten of manifestaties houden rekening met de macht van social media. Regeringen en inlichtingendiensten beseffen heel goed hoe media ingezet kunnen worden voor politieke- of zelfs militaire doeleinden. De waarheid wordt daarbij ingezet als wapen om bepaalde doeleinden te bereiken.

Een ander aspect wordt gevormd door commerciële belangen. Om geld te verdienen wordt de waarheid verdraaid of ‘bedacht’ voor een sappig verhaal of een ranzig filmpje dat goed verkoopt.

Wat is de houding van Christenen in het mediageweld?

Hebben ze een eigen positie of zijn christenen niet anders dan andere mediaconsumenten?

19.00 uur, in de Schutse te Appelscha

Johannes de Heer werd op 23 mei 1866 in Rotterdam geboren en is overleden op 16 maart 1961 in Driebergen.

Het 150ste geboortejaar van de alom bekende musicus Johannes de Heer was in 2016.

In dat jaar zijn er veel samenzangavonden georganiseerd, zo ook door de Nijeveense organiste Ruth Pos.

Zij zal op zondagavond 27 januari 2019 om 19.00 uur in De Schutse te Appelscha spelen waar een samenzangavond georganiseerd wordt door commissie Vorming en Toerusting met uitsluitend bekende liederen uit de Johannes de Heer bundel.

Eén van de docenten van Ruth Pos was Willem Hendrik Zwart uit Kampen. Hij heeft veel improvisaties geschreven over deze liederen. Als inleiding op de liederen speelt Ruth improvisaties van hem maar ook van andere bekende organisten, zoals Jan Zwart en Feike Asma. En natuurlijk zullen haar eigen improvisaties ook aan bod komen.

Een uur samen zingen in een sfeer van ‘de tijd stond even stil’ kunt u genieten van orgelspel en veel samenzang.

U kunt zich opgeven via onderstaand opgaveformulier.

Opgaveformulier

 

Gegevens

Datum:
28 februari 2019
Tijd:
19:30 - 21:00