Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing “Wrede Bijbelverhalen?”

12 maart 2019 @ 20:00 - 22:00

Datum: 12 maart 2019
Tijd: 19:30 uur
Locatie: Pro Rege, Herenweg 72 te Donkerbroek

Lezing “Wrede Bijbelverhalen?” 

Peter van 't Riet geeft op 12 maart 2019 om 19.30 uur een lezing over "Wrede Bijbelverhalen?" in Proge Rege, Herenweg 72 te Donkerbroek.

Vrije bijdrage

In de Bijbel komen veel verhalen voor die we tegenwoordig als wreed en gewelddadig ervaren. Dat vinden we van verhalen van Homerus heel gewoon (“die tijd was nu eenmaal zo”), maar van de Bijbel verwachten we kennelijk iets anders. Het boek wordt daarom nogal eens als wraakzuchtig of zelfs bloeddorstig afgedaan.

In deze lezing laat Peter van ’t Riet zien dat dergelijke Bijbelverhalen niet alleen verklaarbaar zijn vanuit de tijd waarin ze zijn ontstaan, maar ook als leerverhalen zijn bedoeld over gewenst en ongewenst gedrag. Daarbij beschrijft de Bijbel het menselijk bestaan niet zoals we het ons wensen, maar zoals het werkelijk is met alle dilemma’s van goed en kwaad die zich in de werkelijkheid voordoen. Bijbelverhalen zouden geen Bijbelverhalen zijn als er niets van was te leren. Verstopt in de beeldtaal van het oude Israël en het Jodendom zit altijd een leermoment dat ons uitzicht geeft op beter gedrag voor een betere wereld.

U kunt zich aanmelden via onderstaand aanmeldformulier.

Opgaveformulier

 

Gegevens

Datum:
12 maart 2019
Tijd:
20:00 - 22:00