Bericht van Ancora

Nadat Henk Oosterhuis meer dan 50 jaar dirigent is geweest van vele koren en orkesten, waarvan meer dan 17 jaar dirigent van Ancora, heeft hij besloten om met deze werkzaamheden per 1 juni van dit jaar te stoppen, en met “pensioen” te gaan.
Voor Ancora heel jammer, we hebben altijd met veel plezier en enthousiasme gezongen o.l.v. Henk, we hebben veel geleerd en aan veel diensten mogen meewerken.
Maar vanuit Henk Oosterhuis gezien ook heel begrijpelijk. Er komt een tijd om een punt achter je werk te zetten, zoals Henk zelf zei. Het is nu tijd voor een nieuwe periode.
De leden van Ancora hebben naar aanleiding van dit besluit van Henk besloten ook te stoppen. Henk Oosterhuis en Ancora zijn zo met elkaar verweven, dat de leden van Ancora niet door willen gaan zonder Henk als dirigent.

In de dienst van zondag 29 mei 2022 zingt Ancora voor de laatste keer en nemen wij als koor en dirigent afscheid. Best moeilijk, maar we kunnen met dankbaarheid terug zien op een mooie tijd met veel hoogtepunten.

Met dank aan Henk Oosterhuis, de inzet van leden en oud-leden, maar ook met dank aan onze kerkelijke gemeente, die het mogelijk maakte dat Ancora in ieder geval 5x per jaar kon meewerken aan een dienst.

Wij hopen op een mooie , feestelijke afscheidsdienst, zondag 29 mei.

PS  Aan deze afscheidsdienst wordt ook medewerking verleend door Alinda Oosterhuis op haar hobo.
Iedereen is van harte welkom op deze feestelijke dienst!

Namens het bestuur van Ancora,
Anneke Woudstra, voorzitter