Inloophuis

Het Inloophuis : Een warme huiskamer

Ben (78) en zijn vrouw Margreet (75) hebben het de laatste jaren nogal voor hun kiezen gehad. De hersenbloeding van Ben leverde hem een leven met beperkingen op. Daarnaast ernstige oogproblemen en diabetes. Dat betekende voor Margreet, dat zij zijn mantelzorger werd. “En met grote liefde hoor,” vertelde ze. Maar uiteindelijk werd het haar te veel en raakte ze overspannen.

“Maar gelukkig gaat het nu weer beter met mij,” zei ze lachend. Ben is sinds enkele maanden vaste bezoeker van het Inloophuis in Het Anker, op de maandagochtend. “En dat is een zegen voor ons allebei,” vertelde Margreet. “Ben heeft er zijn plek gevonden en ik heb een ochtend voor mij zelf. En dat is zo heerlijk, hè. Even niet te hoeven zorgen; een moment om op adem te komen,” aldus  Margreet. En Ben? “Ik vind het heerlijk om er op maandagochtend binnen te lopen, kopje koffie en een praatje met deze-en-gene, om daarna tevreden weer naar huis te wandelen. Het mag voor mij wel iedere week, hoor.”

Het Inloophuis, een plaats om tot rust te komen; anderen te ontmoeten; een gesprek of gewoon niks. Je mag er zijn zoals je bent. Zoals Gerard die gewoon even komt koffiedrinken. Of neem Piet, die graag een spelletje wil spelen. En dan ontmoetten we er altijd wel mensen die hun dagbesteding zagen verdwijnen en gezellig een uurtje bij ons in het Inloophuis aanschuiven voor hun bakje koffie of thee met koek.

Tom zorgde tot op heden steeds voor de gezellige sfeer: een lange tafel, bloemetje, kranten, tijdschriften, een gedichtenbundeltje en op de vloer speelgoed voor de kinderen, die er vaak ook zijn. Ook de bezorgers van de kerkpost schuiven vaak even aan, evenals de “geldtellers” en “klussers”. Vaak kon je er ook de predikant ontmoeten.

De sfeer van de huiskamer; zo’n warm thuisgevoel, heb ik ervaren…en de anderen gelukkig ook. Dat is wat het team vrijwilligers graag wil brengen. Het enthousiaste team van het Inloophuis wil graag meer mensen ontmoeten; hen even verwennen met een kopje koffie of thee met koek; eventueel met een praatje of een spelletje. Doe net als Ben! Kom en voel u welkom!

Het Inloophuis is er voor jou/jullie. We hebben tevreden bezoekers (die wel elke week willen komen!) en dus ook tevreden vrijwilligers. En indien we iedere week open willen zijn, dan hebben we meer vrijwilligers nodig! Ben je enthousiast, kom er bij!