pkn

Scribaat “nieuwe stijl”

Beste gemeenteleden,

Nadat is vastgesteld dat wij het ambt van scriba niet meer krijgen ingevuld door èèn gemeentelid, is een werkgroep aan de slag gegaan om te beoordelen of wij het werk van de scriba anders kunnen organiseren. Deze werkgroep is tot de conclusie gekomen dat het niet meer van deze tijd is, een bijna dagtaak als scriba bij èèn persoon neer te leggen. Ook maakt het onze kerkorganisatie kwetsbaar zo’n grote taak bij èèn gemeentelid neer te leggen.

Ik ben erg blij dat na enkele bijeenkomsten de werkgroep heeft besloten, met ingang van maandag 9 september 2019, de bereikbaarheid van het scribaat op zich te nemen. In een rooster van vijf weken heeft men èèn week bereikbaarheidsdienst.

Het komende jaar zullen zij het werk van het scribaat anders gaan organiseren.

De werkgroep bestaat uit Johan en Dieuwke van der Weerd (duo), Ineke van der Zee, Jetske Wijma, Albertha Hofma en Dirk Jan van der Zee (als lid van de kerkenraad). Erik Hulsman begeleidt het digitale proces.

Ds. Jan Kortleve adviseert ons hoe deze ontwikkeling zich verhoudt met onze kerkorde.

We houden u op de hoogte over de verdere ontwikkelingen rond het scribaat.

Namens de werkgroep scribaat,

Dirk Jan van der Zee.