Samen aan de kuier

Dit is een buitenactiviteit. Aan deze activiteit kunnen kuieraars van vorig jaar deelnemen, maar nieuwe deelnemers zijn ook welkom. Om 08.30 uur komen we ergens samen en beginnen we met koffie. We kiezen een mooie plek om onze kuier te houden. We nemen een bepaalde gedachte mee op weg. We luisteren in de stilte naar wat deze gedachte in ons op roept. Af en toe staan we stil, vormen we samen een kring om te delen wat in onze gedachten opgeroepen wordt. Luisteren naar de stem van je hart helpt soms om tot rust te komen. Ook hier geldt dat we ons aan de RIVM regels houden. De groep van vorig seizoen krijgt binnenkort een mail hierover. Belangstelling, maar nog niet eerder deelgenomen?

Geef u dan op via vorming.en.toerusting@pkn-oosterwolde.nl.

De kring van dominee Jan Kortleve.
Ds. Kortleve wil aan de slag gaan met het boekje “Geloven tegen beter weten in”, van Wil van den Bercken. Net als voorgaand jaar gaan we met de deelnemers op zoek naar geschikte data nadat de opgaven binnen zijn. Vermoedelijk zal dit in Het Anker plaatsvinden. Meer info volgt, maar ook hiervoor geldt: hebt u belangstelling, stuur dan een mailtje naar Jan Kortleve jankortleve@kpnmail.nl

Hans Algra over Beethoven
Zondagmiddag 29 november (aanvang 15.00 uur) hebben we opnieuw Hans Algra in De Schutse in Appelscha uitgenodigd. Deze keer neemt hij ons mee naar de muziek van Beethoven. In de voorgaande jaren hebben we gemerkt dat we geen muziekkenner hoeven te zijn om toch te genieten van de kennis die Algra mee neemt. Op een soepele en aangename manier maakt hij ons wegwijs en neemt ons mee. Grappig om te merken hoe ook de kenners nog verrast worden.

Kloosterbezoek
Het afgelopen jaar zouden we op kloosterbezoek gaan. Helaas ging het niet door, vanwege corona. Maar voor zover de St. Adelbert Abdij ons wil ontvangen, zetten we het bezoek volgend voorjaar weer op ons programma. Wellicht open het klooster de deuren weliswaar voor de gasten maar zijn de aantallen naar beneden toe bijgesteld. Mocht u overwegen eens met ons mee te willen gaan, geef u alvast op. De Abdij ademt een hele bijzondere sfeer van rust en vrede uit. Niks is verplicht maar je mag vanaf ’s morgens vroeg al mee doen met de gebedstijden. Om 6.00 uur, om 07.30 uur, om 09.30 uur de eucharistie, om 12.30 uur, om 15.00 uur en om 20.00 uur mag je plaats nemen in de kerk.

Een hartelijke groet en misschien tot ziens bij de activiteiten!

Commissie Vorming & Toerusting