Vorming en Toerusting: Anders Ontmoeten

 

Op 26 mei a.s. is: proeve van een doorstart van ‘Vorming en Toerusting’ 

Deze zondag staat er het nodige op het programma. ’s Morgens een dienst waarin ds. Peter Pit hoopt voor te gaan. ’s Middags vanaf vier uur, half vijf het al reeds vertrouwde ‘zanguurtje’. En daarop volgend vanaf zes uur een eerste ‘proefactiviteit’ georganiseerd door de ‘doorstartcommissie Vorming en Toerusting’. Die ondertussen al een andere naam heeft gekregen ook: ‘Anders Ontmoeten’ kwam bij ons bovendrijven.

Zou het mogelijk zijn om beide in één activiteit mogelijk te maken: dat je zowel iets nieuws ervaart en leert, als ook elkaar op een andere wijze kunt ontmoeten? Vanaf het nieuwe seizoen na de zomer hopen we vanuit elke gemeente die hierin samenwerken (naast wijzelf de gemeenten uit Appelscha, Frieslands End en Donkerbroek) één activiteit aan te bieden. En om alvast in de stemming daarvoor te komen op 26 mei dus een eerste ‘proeve’.

Vanaf 17.30 uur inloop en van 18.00 tot 19.00 uur het programma. Deze activiteit sluit gelijk aan op het zanguurtje (van 16.30 – 17.30 uur, inloop 16.00 uur).

Je zult worden ontvangen met voedsel om te eten (ook wel fijn gezien het tijdstip) in ruil voor wat je hebt meegenomen om weg te geven: bij voorkeur droge en ook gezonde producten als pasta, rijst, groente in blik of pot, beleg; maar ook verzorgingsproducten zijn welkom.

Vervolgens gaan we samen kijken waar al dat eten en samen eten verband mee houdt. Een tipje van de sluier: in het evangelie wordt veel gegeten en ook veel voedsel gedeeld. Aan de hand van een kort evangelieverhaal gaan we daar samen met elkaar iets van ontdekken. Er is tenslotte ook nog een ‘mysteryguest’, die iets gaat vertellen over de voedselbank in onze woonplaats.

Weet je welkom en als het kan: geef je alvast even op (jankortleve@kpnmail.nl) – verplicht is het niet, maar behulpzaam wel, met het oog op wat er voorbereid moet worden om jullie te kunnen vergasten!