Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Orgelbespeling en samenzang met Ruth Pos

19 januari 2020 @ 19:30 - 20:30

Er is in het komende seizoen weer een samenzangavond met Ruth Pos uit Nijeveen. Zij zal op de haar bekende wijze orgelimprovisaties verzorgen over bekende liederen.

Ruth heeft diverse keren de orgels in Oosterwolde en Appelscha bespeeld en de commissie V&T is verheugd dat zij opnieuw komt spelen. Ruth Pos is een veel gevraagde bekende organiste / pianiste met ruime ervaring in het begeleiden van koor- en samenzang en het begeleiden van solisten.

Ook heeft zij haar medewerking verleend aan veel cd opnames en ze is regelmatig te beluisteren op Radio Drenthe. Ze staat vooral bekend om warmte, die zij in haar orgelimprovisaties en begeleiding weet te leggen. Al vele jaren is zij de vaste begeleidster van diverse koren, waaronder de Christelijke Mannenkoren Meppel en Dedemsvaart en diverse gemengde koren.

Buitenlandse optredens waren er in nagenoeg alle Europese landen. Daar- naast in Gambia en Florida. Hier begeleidde ze o.a. de bekende Amerikaan- se sopraan Kathleen Wilson.

In april 2011 speelde ze op het hoofdorgel van de St.Pieter in Rome, waar ze in een H. Mis het mannenkoor Dutch Travel Choir begeleidde. Naast koorbegeleiding concerteerde ze ook met orgelwerken.

Gegevens

Datum:
19 januari 2020
Tijd:
19:30 - 20:30